Ansættelseskontrakter

Har du ansat en ny medarbejder, og er du i tvivl, om medarbejderen skal have en ansættelseskontrakt?

Som arbejdsgiver har du næsten altid pligt til at udarbejde en ansættelseskontrakt til din medarbejder. Din medarbejder skal have en ansættelseskontrakt når:
  • medarbejderen skal arbejde hos dig i mere end en måned, og
  • medarbejderens gennemsnitlige arbejdstid overstiger 8 timer om ugen.

ansættelsesbevis

Efter ansættelsesbevisloven skal alle væsentlige vilkår oplyses i ansættelseskontrakten. Er du i tvivl om, hvad der skal fremgå af denne, kan PersonaleGuide udarbejde en ansættelseskontrakt for dig.

Selvom ovenstående betingelser ikke er opfyldt, og du derfor ikke har pligt til at udarbejde en ansættelseskontrakt, er det stadig en god idé at udarbejde én, så du og din medarbejder har alle jeres aftaler på skrift.

Vidste du…


at vi også kan også hjælpe dig med at udarbejde ansættelseskontrakter, når du skal ansætte en ny medarbejder eller hjælpe dig med at gennemgå eksisterende ansættelseskontrakter?

at du med et abonnement på PersonaleGuide finder skabeloner til ansættelseskontrakter og information om alt, hvad du behøver at vide i forbindelse med ansættelse af medarbejdere i vores online opslagsværk.

at vi også kan også hjælpe dig med rådgivning i forbindelse med opsigelsessager og at udarbejde opsigelsesbreve, når du skal afskedige en medarbejder eller repræsentere dig i en fagforeningssag hvis sagen er opstået.

Kontakt vores personalejuridiske hotline på telefon 72 27 90 16 eller læs mere her på vores website.