Internationale talenter med indsigt og udsyn

Vi har behov for indsigt og udsyn og har både danske og udenlandske specialister i medarbejderstaben. Dermed får vi flere vinkler på dialog og udvikling, siger direktør Charlotte Mark.

Af journalist Ulla Nygaard

Allerede før den økonomiske krise mærkede Microsofts danske udviklingscenter, Microsoft Development Center Copenhagen, en mangel på højtuddannede tekniske it-specialister. For Microsoft er det samtidig naturligt at se sig om uden for landets grænser, når der ansættes medarbejdere til at udvikle løsninger til 60 forskellige markeder i verden.

- I vores strategi for at finde talenter har vi arbejdet sammen med Udenrigsministeriets repræsentationer rundt om i verden. Vi har søgt efter, hvor de gode universiteter findes, og hvor man vil synes, det kunne være interessant at arbejde i Danmark, fortæller Charlotte Mark.

I starten fokuserede Microsoft Development Center Copenhagen på kandidater fra det sydlige Sverige og fra Polen og Ukraine. I dag har man 40 forskellige nationaliteter blandt de 300 medarbejdere, hvoraf cirka halvdelen er danske.

Deltager i netværk og bygger relationer
Ifølge Charlotte Mark er det nemt at rekruttere nye kandidater med udgangspunkt i et samarbejde med universiteterne i et område.

- Vi deltager i netværk, og vi opbygger relationer. Desuden underviser nogle af vores eksisterende medarbejdere på de universiteter, de kommer fra, og opbygger nye relationer, siger Charlotte Mark. Udviklingscentret har gjort den erfaring, at man skal være meget præcis om, hvilke kompetencer, der er brug for, og opmærksom på, hvor man finder kandidaterne.

- Vi har erfaret, at der er nogle virkelig gode tekniske universiteter i de østeuropæiske lande, blandt andet i Polen og Ukraine. Kandidater herfra sætter også stor pris på Danmark og har let ved at falde til, siger hun.

En anden erfaring i Microsoft Development Center Copenhagen er, at man skal holde sine relationer ved lige, også i perioder, hvor man ikke har brug for at ansætte nogen.

- Det er en god idé at invitere potentielle kandidater til arrangementer, så de også lærer os at kende, siger Charlotte Mark.

Nye regler gør det nemmere
- Vores medarbejdere ansættes på dansk kontrakt, når de er hos os. Før i tiden var der ventetider på visum i op til otte uger, men i dag tager det blot tre-fire uger. Det er passende tid i forhold til at gøre sig klar til at komme til Danmark, siger hun.

Udviklingscentret er også glad for lempelsen af den såkaldte forskerordning, hvor indtægts-grænsen er sat ned fra 70.000 til 60.000 kroner om måneden som et minimum for, at den udenlandske medarbejder kan opnå skattefordele de første fem år i Danmark.

- Vi benytter forskerordningen til vores absolutte eksperter, som måske udgør 10-15 medarbejdere af vores 150 internationale medarbejdere. Den mere lempelige indtægtsgrænse betyder, at vi kan være interessante for kandidater, som også får tilbud om job i USA. Der er kamp om de dygtige kandidater, siger Charlotte Mark.
 

Læs også: