Danske virksomheder jagter teknikere og specialister

Næsten halvdelen af de danske virksomheder planlægger at øge medarbejderstaben i løbet af 2015. Det er særligt antallet af teknikere og specialister, man forventer vil stige.

Pressemeddelelse – 15. juli 2015

En ny undersøgelse foretaget af løn- og HR-firmaet Bluegarden blandt 295 danske virksomheder viser, at 45 procent af landets virksomheder forventer at øge medarbejderstaben i løbet af 2015, hvorimod kun 13 procent forventer at skulle reducere antallet af medarbejdere.

Men det er ikke alle jobprofiler, som er i lige høj kurs.

Hele 47 procent af dem, som fortæller, at de forventer at ansætte nye medarbejdere,regner især med at skulle ansætte tekniske medarbejdere og specialister, mens 30 procent forventer at øge medarbejderstaben med personer, der har en baggrund i salg og marketing.

Personer med kompetencer inden for produktion og administration er derimod ikke i høj kurs. Blot 20 procent af virksomhederne, der regner med at øge antallet af medarbejdere, forventer især at øge antallet af produktionsmedarbejdere, mens kun 11 procent af dem overvejer at ansætte flere administrative medarbejdere.

Det er tal, som viser, at opsvinget endnu ikke kommer alle danskere til gode, vurderer John Lind Thomsen, der er HR-direktør i Bluegarden:

”Undersøgelsen viser, at der fortsat sker en rotation væk fra traditionelle produktionsjobs og over mod teknikere og specialister. Derfor er der formentlig også mange ufaglærte, som ikke for alvor føler, at vi er fri af krisen”, siger John Lind Thomsen og fortsætter:

”Derudover indikerer tallene, at stigende løninflation kan være på vej. Vi har tidligere set, at en stor efterspørgsel efter specialister kan føre til nogle ekstreme lønstigninger.”

Undersøgelsen Lønregulering 2015 og 2016 er udført i juni 2015 af Bluegarden A/S.  295 virksomheder deltog i undersøgelsen med i alt 68.997 medarbejdere.

Kontaktpersoner:

John Lind Thomsen, HR-direktør i Bluegarden
Telefon: 42 82 27 00
Mail: jlt@bluegarden.com

Faglige spørgsmål om datagrundlag mv.:

Stine Marott Normann, analytiker i Bluegarden
Telefon: 42 55 20 00
Mail: smn@bluegarden.com