Direktør får typisk 15 procent i bonus

År 2014 går nu på hæld, og for nogen er det ensbetydende med, at der bliver udbetalt bonus. Den typiske direktørbonus lyder på 15 procent af årslønnen, men hver fjerde bonusberettigede direktør får mindst 25 procent. Det viser en undersøgelse foretaget af løn- og HR-virksomheden Bluegarden.


Pressemeddelelse - 2. december 2014

December er sæson for bonusudbetalinger, og hvis der er noget, der kan sætte gang i spekulationerne ude på kontorgangene, så er det direktørens bonusordning. Størrelsen på direktørens bonus varierer nemlig meget. En undersøgelse foretaget af Bluegarden baseret på besvarelser fra HR-chefer i 319 virksomheder med sammenlagt 53.739 medarbejdere afslører nu, at den typiske direktørbonus ligger på 15 procent af årslønnen.

Hver fjerde af de bonusberettigede direktører i undersøgelsen får dog mindst 25 procent oveni årslønnen, hvis de når deres resultater.

"Ovenpå finanskrisen hørte man mange grumme historier i medierne om gavmilde direktørbonusser, men selv en stor bonus kan være berettiget, hvis ordningen er skruet rigtigt sammen. Direktøren er jo i sidste ende den, der er ansvarlig for virksomhedens resultat, og derfor kan det være fornuftigt, at han i en vis udstrækning har hånden på kogepladen. Udfordringen består i at udforme en ordning, som på en fair måde afspejler direktørens indsats", siger Bluegardens HR Direktør John Lind Thomsen. 

Ifølge Bluegardens undersøgelse tilbyder lidt under halvdelen af de danske virksomheder deres direktør en bonusordning.

Undersøgelsen er gennemført i september 2014. Den dækker virksomheder af alle størrelser og er baseret på et bredt udsnit af erhvervslivets brancher.
 
For yderligere information, kontakt John Lind Thomsen, Executive Vice President, HR & Communications, på telefon 42 82 27 00 eller mail jlt@bluegarden.com.

Bluegarden er en af Skandinaviens førende leverandører af løn-, HR- og outsourcing-ydelser. Sammenlagt har Bluegarden cirka 600 medarbejdere i Danmark, Sverige og Norge. Cirka 20 procent af Skandinaviens arbejdstagere modtager løn via Bluegardens services.