Har din virksomhed set mulighederne i Sverige?

For mange virksomheder er Sverige et oplagt valg, når de ser på nye markeder og mulighed for vækst. Men hvordan håndterer I medarbejdere i Sverige?

Den geografiske nærhed, og at Sverige sprogligt og kulturelt ligner det hjemlige marked, er med til at gøre Sverige til et naturligt valg, når virksomhederne vil prøve kræfter med nye markeder for at skabe vækst.

I takt med at markedet vokser, vælger mange virksomheder at åbne en butik, et salgskontor eller en afdeling i Sverige.

Ansættelse af medarbejdere i Sverige
Hvis du skal ansætte medarbejdere i Sverige, er der flere ting, som I skal være opmærksomme på. For det første skal virksomheden være registreret i Sverige. I skal desuden være opmærksom på ansættelsesforholdene for medarbejderne, da de som udgangspunkt er skattepligtige og socialt sikrede i Sverige.

Løn er vel bare løn?
Du kan med fordel sætte dig ind i de væsentlige forskelle i de svenske og danske ansættelses-, skatte og socialforsikringsregler.

Der er nemlig store forskelle på tværs af sundet, for eksempel

  • Indberetning og overførsel af skat og sociale afgifter med mere til de offtentlige myndigheder
  • Håndtering af og kompensation for sygefravær
  • Optjening og afholdelse af ferie.

LønAdministration Sverige
Du kan også vælge den nemme løsning og lade os stå for virksomhedens lønadministration i Sverige. Så sørger vi for at virksomhedens medarbejdere i Sverige får korrekt løn til tiden, og du sparer tid og undgår fejl. 

Læs mere om dine fordele

 

 

 
Få hjælp til at komme i gang med det svenske marked

ØresunddirektBusiness
Øresunddirektbusiness er virksomhedernes indgang til information om at drive virksomhed i Øresundsregionen. Her finder du information om rekruttering af medarbejdere, etablering af virksomhed samt salg og handel på den anden side af Øresund. Læs mere om ØresunddirektBusiness

Eksportrådet
Eksportrådet hjælper danske virksomheder med at eksportere gennem en række gratis services, skræddersyede løsninger og tilskudsprogrammer. Læs mere om Eksportrådet

Væksthus Hovedstadsregionen
Væksthus Hovedstadsregionen tilbyder uvildig sparring til vækstvirksomheder i hovedstadsregionen. Virksomheder, som ønsker at udfordre deres forretningsudvikling, kan få hjælp af Væksthusets konsulenter inden for blandt andet internationalisering og salgsoptimering. Se deres anbefalinger til eksportsucces