Hold på seniorerne og bevar viden og stabilitet

Virksomhederne kan fastholde viden og erfaring i virksomheden, når de holder seniorerne lidt længere i jobbet.


Af journalist Ulla Nygaard

Det ved man af erfaring hos midtVask, som er Danmarks største vaskeri med 160 medarbejdere.

Senioraftaler har eksisteret i en årrække hos midtVask, og arbejdspladsen i Århus har været med til at anbefale andre virksomheder at udforme seniorpolitikker for at fastholde værdifuld viden og erfaring. De får oven i købet nogle gode, stabile medarbejdere, som trives - også når de nærmer sig efterløns- og pensionsalderen.

midtVask anbefaler andre virksomheder at udforme seniorpolitikker for at fastholde værdifuld viden og erfaring.- Vi får mulighed for at fastholde gode, tilfredse medarbejdere, og vi sikrer, at deres viden og erfaring forbliver i virksomheden, siger produktionsleder Kirstine Foldager.

Hun fortæller, at medarbejderne værdsætter seniorordningerne, som de har mulighed for at aftale individuelt.

- Eksempelvis har vi en medarbejder, som har aftalt at holde fri en dag hver fjortende dag. Denne medarbejder får luft og balance i tilværelsen. Det overskud smitter også af i jobbet, og vi kan beholde medarbejderen længere, siger Kirstine Foldager. Hun tilføjer, at seniorerne er meget stabile med lavt sygefravær.

Udvikling i hele arbejdslivet

På midtVask holder seniorerne selv politikken levende, fordi de efterspørger at få aftaler om individuelle ordninger, når senioralderen nærmer sig.

Aldersspredningen hos midtVask er 18-65 år.midtVask opdeler ikke sine medarbejdere i aldersgrupper, men viser gerne, at der er bredde i medarbejderstaben på 160 medarbejdere. Den tæller mange forskellige nationaliteter og har en aldersspredning på 18-65 år. Det fremgår både af virksomhedens hjemmeside og ikke mindst af indstillingen til arbejdsmiljøprisen 2013.

Vaskerichef Pernille Lundvang oplyser, at fastholdelse af seniorerne i dag er en del af personalepolitikken.

- Vi har fået mere fokus på hver enkelt og den enkeltes kompetencer. Det handler ikke om alder. Man stopper jo ikke med at lære, fordi man bliver ældre, siger vaskerichef Pernille Lundvang, og tilføjer:

- I forbindelse med fastholdelse gælder det jo om konstant kompetenceudvikling for både krop og hjerne. Vores sundhedspolitik en væsentlig del af vores fastholdelsespolitik, og den starter, når man er ny og fortsætter hele arbejdslivet, siger Pernille Lundvang.

Læs mere: