Iværksætter roser rammerne for at starte virksomhed

Danmark er et fantastisk land at starte virksomhed i, mener Jesper Theil Thomsen. Han startede virksomheden Soundboks sammen med to gymnasiekammerater efter studentereksamen i 2014. 

Af journalist Ulla Nygaard

De var tre musikglade drenge fra Virum Gymnasium, som byggede deres egen bærbare, batteridrevne højtaler. De ville have lyden fra musiktjenester på deres Smart Phones ud i det åbne på Roskilde Festival og imponere pigerne. Deres højtaler blev opsigtsvækkende god og ramte et hidtil ikke identificeret marked. På halvandet år er Soundboks vokset til 30 medarbejdere i Danmark, og har valgt at outsource sin produktion til Litauen.

"Nogle af vores venner blev interesserede dengang og vi byggede flere højtalere. Vi valgte at annoncere på Den Blå Avis, og vi fik flere end 200 henvendelser," fortæller Jesper Theil Thomsen.

Det var en langt større efterspørgsel end de tre unge venner kunne magte, men de forstod, at de havde ramt et behov for god lyd til fester og begivenheder i det fri. De nåede derfor ikke videre med studieplanerne, men valgte at tage jobs i stedet, for at tjene penge og spare op til at starte virksomhed.

"Vi sparede 140.000 kroner sammen og kunne starte virksomhed 1. januar 2015," fortæller Jesper Theil Thomsen, som nu for anden gang må ud og se efter nye, større lokaler til virksomheden. 

God rådgivning og mulighed for at skaffe kapital

Det første år hørte Soundboks til på vækstfabrikken Lydens Hus på Gl. Kongevej i København, hvor de tre iværksættere har været en del af et udviklingsmiljø for lydentusiaster med iværksættergen.

"Vi har fået rigtig god rådgivning fra væksthusene, og vi har haft mulighed for at skaffe kapital fra private investorer og fonde. Jeg synes ikke, at vi har noget at brokke os over som iværksættere. Danmark er et fantastisk land at starte virksomhed i," siger Jesper Theil Thomsen.

Han fremhæver også de danske uddannelser og kompetencer på højt niveau som et væsentligt bidrag til at opnå succes som iværksætter i Danmark. 

"Vi er omgivet af mange gode, veluddannede og dygtige mennesker, som gerne vil arbejde sammen med os. Det er fantastisk. Man siger, at lønniveauet er højt i Danmark, og det er også rigtigt, men ikke for højt," siger han.

Men selvfølgelig er det også svært at starte virksomhed.

"Der er en million ting, som er svære i starten. For eksempel er det svært at styre pengestrømmen, når man køber 10.000 højtalere. Det er også svært at vækste så hurtigt, som vi har gjort," siger Jesper Theil Thomsen tilføjer: "Men det har været nemt at finde vej og få hjælp. Der er virkelig gode rammer i Danmark," mener han.

Stifterne af Soundboks er ud over Jesper Theil Thomsen også Hjalte Emilio Wieth og Christoffer Nyvold. Den unge virksomhed har indtil videre satset på markeder i Danmark, Tyskland og USA, og det har Soundboks fået stor succes med.

 

Se funktioner i DataLøn

Bliv kunde

Kontakt vores salgsafdeling på

Tlf:  88 97 97 97

Skriv til salg

Er du kunde?

Kontakt kundeservice på

Tlf: 72 27 90 90

Log ind i dit produkt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev 

Bliv opdateret via vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder inden for løn og HR, direkte i din indbakke.

Tilmeld nyhedsbrev