Potentiale til at vokse 500 procent

Virksomheden Kühn i Greve fremstiller sprøjtestøbte artikler til blandt andet medicinalindustrien. På få år har virksomheden ændret strategi og er blevet mere målrettet i kraft af deltagelse i regionale erhvervsudviklingsprojekter og egen udvikling.

Af journalist Ulla Nygaard

Virksomheden Kühn i Greve fremstiller sprøjtestøbte artikler til blandt andet medicinalindustrien. I løbet af de seneste tre et halvt år har to ejere og flere ledende medarbejdere deltaget i erhvervs-udviklingsprojekter i Region Sjælland og senest i projektet ”Strategi, mål og vækst”.

- Det betyder, at hele vores ledelsesteam er med i strategiudviklingen. Vi har altid været kreative og har haft mange gode ideer, men i dag har vi super slagkraftige planer, hvor vi opfylder mål og delmål til tiden, siger administrerende direktør og medejer Jesper Damm.

Kühn-ledelsen har deltaget i strategiforløb, og har efterfølgende fået tilskud til rådgivning forud for nye udviklingsskridt. Det er typisk muligt at få 50 procents tilskud til rådgivning i forbindelse med et projektforløb.

- Vi har selv postet rigtig meget tid og penge i vores udvikling. Det er rigtig mange penge, vi taler om, men de har sådan set tjent sig ind, siger Jesper Damm.

Nu også kvalitetskontrol

Kühn blev opsøgt af Væksthus Sjælland, som var på virksomhedsturné. Det blev et kort møde, hvor Jesper Damm takkede ja til deltagelse i et udviklingsforløb sammen med andre ledere. De første kursusforløb har ført meget mere med sig, for som Jesper Damm siger, så forandrer man ikke sin virksomhed ved at deltage i et enkelt kursus.

- Der skal meget mere til, for strategiudvikling er en længerevarende proces. Vi har hævet baren i vores virksomhed med en ny strategi, som betyder, at vi i dag benytter robotteknologi i vores produktion og i andre, nye ydelser som kvalitetskontroller, siger Jesper Damm.

Som en af de første i branchen kan Kühn i dag tilbyde kvalitetskontrol af produkter ved hjælp af robotteknologi. Det kan spare kunderne for meget manuelt arbejde i kvalitetskontrollen. Kühn leverer desuden rådgivning, produktudvikling og projektstyring på højt niveau.

- Vores planer er hurtigt blevet endnu større end vi troede. Vi er ved at tage hul på nogle meget fine teknikker, som vi er i dialog med vores store kunder om, siger Jesper Damm.

Han oplyser, at Kühn mere end har fordoblet omsætningen i de 12-13 år, han har været medejer. I dag mener Jesper Damm, at Kühn potentielt kan vokse videre med yderligere 500 procent.

Få hjælp og vær lyttende

Et råd fra Kühns administrerende direktør til andre virksomheder er at få andre øjne på sin virksomhed.

- Som iværksætter kan det være svært at se ud over egne ideer, for man syntes jo, at de er de bedste. Men alligevel kan det være en god ide at få hjælp udefra og være lyttende, men samtidig holde fast på sine visioner, som andre måske ikke kan se.

Jesper Damm siger videre, at udviklingsprocesser er krævende og har økonomiske konsekvenser.

- Jeg oplever fra tid til anden, at økonomien sætter udviklingen i stå, og at man taber ting på gulvet. Men kunderne skal have det bedste, og derfor skal vi investere i nye projekter for at få det til at lykkes, siger han og tilføjer:     

- Hos Kühn har vi store ambitioner om at lykkes med vores projekt, at skabe arbejdspladser i Danmark og samtidig være absolut konkurrencedygtige i den globale konkurrence. Nogle kunder har allerede valgt os, fordi vi kan levere til deres fordel, og andre vil formentlig følge efter, siger Jesper Damm.

Læs også:

  • Øje for mulighederne når virksomheden skal vækste
    Hvert år bruger Danmark 850 mio. kroner fra regionerne og EU’s strukturfonde på regional erhvervsudvikling. Virksomhederne skal orientere sig og være vågne, når de vil kende til relevante udviklingsprojekter.
  • Regional indsats skaber vækst
    De 9.150 private virksomheder, der deltog i regionale vækstprojekter i perioden 2007-2011, skabte over de efterfølgende fire år nye job og større omsætning. Men indsatsen har ikke været gratis.