Syv gange højere lønstigninger for medicinaldirektører

Sammenlignet med deres kolleger i det øvrige erhvervsliv, så er 2014 et godt år for direktører i medicinalbranchen. En undersøgelse fra løn- og HR-virksomheden Bluegarden viser, at direktørgagerne i medicinalbranchen stiger syv gange så meget som i andre brancher.


Pressemeddelelse - 11. juli 2014

Generelt ser 2014 ud til at blive et magert år, når det gælder direktørers lønstigninger. Langt de fleste direktører må nemlig nøjes med ingen eller meget beskedne forøgelser på lønchecken. Én branche skiller sig dog ud. I medicinalbranchen oplever direktørerne nemlig lønstigninger, der er syv gange så høje som deres kolleger i resten af erhvervslivet. Det fremgår af en ny undersøgelse, som løn og HR-virksomheden Bluegarden har gennemført blandt HR-cheferne i 380 virksomheder med sammenlagt 73.625 medarbejdere.

Undersøgelsen viser, at en almindelig direktør i en dansk virksomhed oplever en lønstigning på 0,35 procent i 2014, mens den normale lønstigning for en direktør inden for pharma, life sciences og biotek ligger på 2,50 procent. Også mellemledere og funktionærer i medicinalbranchen oplever markant højere lønstigninger end deres kolleger i andre brancher.

I de senere år har medicinalbranchen generelt skilt sig positivt ud fra andre brancher, når det gælder lønstigninger. Vi har dog ikke tidligere registreret så markant en afvigelse i vores undersøgelser, som den vi ser i år. Det kan være udtryk for, at det går rigtig godt i den danske medicinalindustri, men det kan også bunde i, at der er stor konkurrence om de personer, som kan beklæde direktørposterne i pharma-virksomhederne. En sådan konkurrence stiller naturligvis direktøren stærkt i lønforhandlingerne, siger Bluegardens HR-direktør, John Lind Thomsen

Mens medicinal-direktørerne kan benytte 2014 til at polstre privatøkonomien, så ser det mere dystert ud for direktører i eksempelvis handelsbranchen eller bygge-branchen. I begge brancher oplever flertallet af direktører slet ingen lønstigning.

For yderligere information kontakt John Lind Thomsen, Executive Vice President, HR & Communications, på telefon 42 82 27 00 eller mail jlt@bluegarden.com

Om Bluegarden

Bluegarden er en af Skandinaviens førende leverandør af løn-, HR- og outsourcing-ydelser. Sammenlagt har Bluegarden cirka 600 medarbejdere i Danmark, Sverige og Norge. Cirka 20 procent af Skandinaviens arbejdstagere modtager løn via Bluegardens services.

Medicinaldirektører oplever lønstigninger, der er syv gange større end deres kollegaer i andre brancher (medianværdier).

Medicinaldirektører oplever lønstigninger, der er syv gange større end deres kollegaer i andre brancher